Ние от Samedayискаме да предотвратим ситуации, при които пратките могат да бъдат повредени, когато преминават транзитно през нашата мрежа. По този начин вие, наш партньор, трябва да гарантирате, че изпратените пратки са опаковани в съответствие със следните спецификации:

Продукт Метод на опаковане
Стъклени изделия Опаковка, изработена от дърво или пресован картон, напълнена със защитен материал (полистирол / фолио с мехурчета / буфер и др.) от всичките шест страни на опаковката и поотделно на нивото на стъкления компонент на продукта, поставен в пакета.
Предни стъкла/прозорци Опаковка, изработена от дърво или пресован картон, напълнена със защитен материал (полистирол/балонна обвивка/буфер и др.) от всичките шест страни на опаковката.
Бутилирани течности/Напитки Опаковка, изработена от дърво или пресован картон, напълнена със защитен материал (полистирол/балонна обвивка/буфер и др.) от всичките шест страни на опаковката.
Картини / Гравюри Опаковка от дърво или пресован картон, напълнена със защитен материал (полистирол / балонна обвивка / буфер и др.) от всичките шест страни на опаковката. Само картини и гравюри, които не са класифицирани като „Артикули, изключени от доставката“.
Душ кабини, тръби за слънчеви панели, телевизори, печки, мивки и др. Опаковка от пресован картон, напълнена със защитен материал (полистирол / балонна обвивка / буфер и др.) от всичките шест страни на опаковката.
Автомобилни части Опаковка от пресован картон, напълнена със защитен материал (полистирол / балонна обвивка / буфер и др.) от всичките шест страни на опаковката.
Оборудване Опаковка от пресован картон, напълнена със защитен материал (полистирол / балонна обвивка / буфер и др.) от всичките шест страни на опаковката.
Уреди Оригинална опаковка на производителя (не по-малко от картонена кутия, PVC фолио, буфер).
Дискети, ленти, компактдискове Оригинална опаковка на производителя (не по-малко от картонена кутия, PVC фолио, буфер).
Гуми Нанесете лента от картон отгоре и под всяка гума. Те се закрепват с помощта на най-малко две пластмасови ленти, перпендикулярни една на друга, така че да се пресичат в центъра на горната и долната повърхност на всяка страна на гумата.
Кола Опаковка от пресован картон, напълнена със защитен материал (полистирол/балонна обвивка/буфер и др.) по цялата повърхност на продукта.
Матраци Увийте плюс чанта от рафия с дръжки за лесно боравене.
Дъска за гладене Обвивка с балончета върху цялата повърхност на продукта.
Храна за животни, твърди перилни препарати Картонена кутия или торби от рафия.
Телени мрежи Картонена кутия.
Мебелни продукти (шезлонги, столове) Опаковка от дърво или пресован картон, напълнена със защитен материал (полистирол / балонна обвивка / буфер и др.) от всички страни на опаковката.
Палетизирани стоки Стоките, поставени на палета, са опаковани.

 

Ако продуктът, който ще транспортирате чрез Sameday Courier, не попада в горните категории, моля, изпратете го в оригиналната опаковка на производителя или го преопаковайте според естеството му.

Не на последно място, използваният метод на опаковане трябва да гарантира целостта на опаковката, в случай на падане от 80 см по диагонала и да може да бъде подложен както на ръчно, така и на механично боравене.

СТОКИ И ВЕЩЕСТВА, ЗАБРАНЕНИ ЗА ТРАНСПОРТ

За да осигурим безопасния транспорт на всички пратки, вие, нашият партньор, трябва да имате предвид, че не можем да превозваме стоки и вещества, които попадат в категориите, описани по-долу:

Забранени за транспорт стоки 
Живи или мъртви животни

Човешки останки, включително пепел

Човешки органи

Огнестрелни оръжия или разглобени оръжия, боеприпаси за огнестрелно оръжие – независимо от вида, формата или калибъра

Тютюневи изделия

Експлозивни материали, токсични газове

Нетрайни продукти

Отпадъци

Скъпоценни камъни

Слитки от всякакъв благороден метал

Бижута от благородни метали

Ценности (кози, часовници, картини, икони, колекционерски монети и др.)

Пари

Автомобилни акумулатори / Батерии с общо предназначение

Произведения на изкуството, антики, чекове, готови за използване кредитни карти, пощенски марки, валидни телефонни карти

Дроги

Вещества, забранени за транспорт 
Токсични вещества

Инфекциозни вещества

Радиоактивни вещества

Газове (запалими, токсични, незапалими)

Вещества, подлежащи на спонтанно запалване

Вещества, които при контакт с вода отделят запалими газове

Органични пероксиди

Корозивни вещества

Вещества, попадащи в категорията “Опасни вещества”.

Вещества, включени в категорията ADR

За по-лесно идентифициране на продуктите от горните категории, на опаковката им се намират следните икони от източницитеhttps://echa.europa.eu/ro/regulations/clp/clp-pictograms / https://ec.europa.eu/taxation_customs/dds2/SAMANCTA/RO/Safety/SymbolsOfHazard_RO.htm.

НЕТИПИЧНИ ПРОДУКТИ

Ако горепосочените препоръки не се спазват, транспортираният в нашата мрежа продукт може да бъде включен в категория „Нетипични продукти“.

Нетипичният продукт е пакетът, който отговаря на едно от условията:подлежи на ръчно консолидиране,Обиколка – Височина + 2хДължина + 2хШирина = 300 и 340 см, опаковката няма правилна форма (паралелепипед) и не е опакована правилното.

Ето някои примери за продукти:

 • Бетонобъркачка
 • Спускателна тръба
 • Рамки за солариум
 • Надолу фотьойли
 • Переща се кофа за боя
 • Течности
 • Ръчен лизис
 • Заварена оградна мрежа
 • Дървета, храсти
 • Количка
 • Стълба
 • шезлонг
 • Поддръжка на чипове
 • Ауспух
 • Слайд
 • Кошти за боклук
 • Тоалетна чиния