Черният петък може да ти донесе изгодни оферти, и страхотни НАГРАДИ

Вземи пратката си за максимум 4 часа от easybox и можеш да спечелиш  iPhone 15 или слушалки AirPods

Наръчник за оцеляване на Черния петък

Здравей!

Знаем добре, че подготвяш своя списък с желания за Черния петък още от септември. Проучил си внимателно всички възможности и си набелязал няколко онлайн магазина, от които да пазаруваш. Изтеглил си приложенията им, за не пропуснеш някоя специална оферта и дори си регистрирал кредитната си карта, за да завършиш поръчките си с бърз клик, преди някой друг да те е изпреварил. Плюс това, вероятно си заредил търпението си с кафе и сега си напълно готов за лов на находки!

Знаем, защото докато ти се подготвяше, го правехме и ние, инвестирайки в иновативни решения и кадри, за да ти предоставим още по-добро клиентско изживяване при доставка.

За да се насладиш на максимално приятно и безпроблемно пазаруване:

Посети сайта ни www.sameday.bg, за да проследиш в реално време колко те дели от така желаните пратки и се увери, че имаш на разположение номера на твоята пратка (AWB номер), в случай, че решиш да се свържеш с екипа на Sameday.

Разбери пътя на своята пратка

От момента, в който направиш поръчката си, до момента, в която тя ни бъде предадена, е възможно да минат между 5 и 36 часа. Това се дължи на факта, че онлайн магазинът, от който си пазарувал, също има свой собствен процес, включващ опаковане на поръчания артикул, генериране на AWB номер и предаване на готовия пакет на куриера.

Уведоми ни, ако искаш да отложиш или да се върнеш своята пратка.

Веднага след като поръчката бъде приета от куриера за доставка, ще получиш SMS с неговите данни за контакт. В SMS-а можеш да намериш и линк, чрез който имаш възможност да ни изпратиш допълнителни подробности относно евентуално отлагане ли връщане.

Защити се от фишинг атаки.

Хакерите не си взимат отпуски, така че се отнасяй много внимателно към съобщения, които те информират, че си спечелил награди или ценни продукти.

Освен това:
НЕ кликвай върху връзки, изпратени в съобщения от неизвестни податели,
НЕ предоставяй лични данни, финансови данни или данни за удостоверяване, след достъп до връзки, идващи от sms, електронна поща или платформи за съобщения.
Имай предвид, че за да спечелиш награда, трябва да си участвал в ясно регламентирана игра преди това.

Ето и отговорите на най-често задаваните въпроси:

Как можеш да проследиш поръчката си?

 • Отиди в секцията Проследяване на пратка на уебсайта на Sameday;
 • Можеш да намериш AWB номера на своята пратка в клиентския профил на онлайн магазина, от който си направил поръчката или в съобщението, получено от нас.

 

Колко често се актуализира състоянието на поръчката?

 • Актуализацията на статуса на твоята поръчка в системата се извършва в реално време.

Какво се случва, ако не си на адреса, когато куриерът пристигне?

 • Ще получиш известие и SMS, в който се посочва, че си бил потърсен за доставка.
 • За да организираш нова доставка в рамките на 24-72 часа от датата на заявката си, можеш да ни оставиш съобщение, като използваш формата за контакт на www.sameday.bg.  Можеш да ни пишеш имейл на: [email protected] или да се свържеш с нас на телефон: 070016226

Колко пъти ще се опитаме да доставим твоя пакет?

 • Опитваме се да направим доставка поне два пъти в различни дни.
 • След тези опити пратката ще се върне в склада на подателя.

Защо може да има забавяне в доставката на твоята поръчка?

 • Адресът за доставка е непълен или неточен;
 • Телефонният номер е неправилен;
 • Направил си пренасочване към друг адрес;
 • Достъпът до твоята врата може да бъде труден и понякога куриерът се нуждае от код за достъп, за да влезе в сградата. Моля, провери дали си предоставили тази информация, в противен случай може да бъде планиран нов опит за доставка;
 • Неблагоприятни метеорологични условия;
 • Неуспешни опити за доставка;
 • Временни технически грешки;
 • Позицията на установените маршрути за доставка, което означава, че времето, в което пакетът достига до теб, зависи от местоположението на адреса, който може да бъде намерен в началото на маршрута или в неговия край;
 • Повреда на съдържанието на опаковката или нейната опаковка в процеса на доставка поради многократна обработка, в който случай ще поискаме от изпращача да възстанови поръчката ти.

 

Важно: Въпреки че сроковете за доставка не са фиксирани, ние ти гарантираме, че полагаме всички възможни усилия, за да доставим пратките ти в рамките на очакваното време.

Ако си поръчал доставка до easybox, добре е да запомниш:

 • • Можеш да вземеш продуктите от easybox по всяко време, в рамките на 48 часа от момента на зареждане на пакета в шкафчето. Като е желателно да освободиш шкафчето колкото е възможно по-рано, за да се възползват от него и други търсачи на специални оферти.
  • ПИН и QR код за взимане на поръчката ще получиш както чрез SMS, така и по имейл, на адреса, зададен в клиентския ти профил. Ако не можеш да намериш мейла, изпратен от нас, провери в папката “Спам” на своята електронна поща;
  • Ако срещаш затруднения с намирането на шкафчето, в което е пратката ти, се увери, че си на мястото, посочено в съобщението, и че си идентифицирал правилното чекмедже, тъй като може да има чекмеджета, оставени отворени от предишни клиенти, затова ти препоръчваме да провериш номерацията им;
  • В случай, че си поръчал няколко пакета за доставка в easybox, ще получиш необходимите подробности в SMS. В зависимост от размера на кутията, можеш да намериш един или повече поръчани от теб продукти, заредени в същото чекмедже, които можеш да вземеш, използвайки ПИН / QR кода, получен в SMS / имейл. Преди да затвориш вратата на кутията, увери се, че си взел всички пакети.

  Стъпките за плащане с карта в easybox може да намериш от следните изображения:

Въведи ПИН кода

Доближи картата до POS терминала

Сканирай получения QR код

 

 

 Когато правиш поръчка до easybox, винаги се уверявай, че пакета, който си поръчал може да се събере в някое от нашите чекмеджета. Ето и някои насоки за техните размери:

 

 

Завършваме с молба, но и с обещание. Знаеш, че колкото и да се подготвяме и ти, и ние, понякога възникват непредвидени ситуации. В нашия случай – твърде голям поток от пратки. Затова те приканваме да проявиш търпение, съпричастност и доверие. Защото ние полагаме всички усилия да стигнем до теб в очакваното време.

С приятелство и грижа,

Екипът на Sameday